+33(0)5 46 88 17 17 optie 2
logo ajc immobilier agence rochefort
flag version française flag english version flag Nederlandse versie flag versione italiana
Verhuur voor thematische behandelingen in Rochefort
Date d'arrivée
Date de départ
Adultes Enfants Bébés
Annuler

Rochefort Thermal Establishment in Charente Maritime

De Thermal Establishment van Rochefort is goedgekeurd om zorg te bieden in de volgende therapeutische richtingen, de dubbele oriëntatie is mogelijk:

  • reumatologie
  • Flebologie
  • dermatologie
  • Orale slijmvliesaandoeningen

Rochefort is de 6e spa in Frankrijk

Individualisering en personalisatie van zorg

De bijzonderheid van het instituut van Rochefort ligt in het feit dat alle zorg die daar wordt verleend, individueel, gepersonaliseerd en aangepast is aan de pathologieën van de patiënten.
Alle specificaties van elke behandeling, waterdruk, temperatuur, toepassingspunten, worden voorgeschreven door artsen, verschillend van patiënt tot patiënt.

In zwembaden, of het nu in flebologie of reumatologie is, is de temperatuur van het water variabel en volgt elke patiënt een programma van revalidatie in zijn eigen tempo, onder leiding van een afgestudeerde masseur fysiotherapeut. De tijd doorgebracht tijdens revalidatie van het zwembad varieert van patiënt tot patiënt, afhankelijk van zijn mobiliteit.

Reumatische aandoeningen in Rochefort

Reumatologie staat bovenaan de lijst met aandoeningen die bij kuren worden behandeld: 90% van de patiënten die een medische behandeling uitvoeren, doen dit binnen het kader van aandoeningen van reumatische orde. Ontworpen voor mensen met degeneratieve reuma, inflammatoire reuma of fibromyalgie, kan behandeling in reumatologie ook worden aangegeven na de gevolgen van osteoarticulair of postoperatief trauma.

Spa-behandelingen als aanvulling op of als vervanging voor medicamenteuze behandeling helpen het ontstekingsproces te stabiliseren door het aantal en de intensiteit van opflakkeringen te verminderen.

Fibromyalgie, die frequente, diffuse, pijnlijke en slopende pijn veroorzaakt, wordt steeds vaker gediagnosticeerd, omdat spasmen pijnverlichting geven

De thermische modder van Rochefort is uniek in Frankrijk. Zowel mariene als thermische, deze modder wordt verkregen door rijping van een klei-fluviomarinesediment gedurende 3 maanden, rijk aan microalgen - in thermaal water bij 40 °. Het wordt aangebracht op de gewrichten in hete kompressen, en bevordert de transcutane penetratie van zwavelionen in het thermale water, de pijnstillende werking, ontstekingsremmende anti-fluxionnaire en disinfiltrante zijn onmiddellijk.

Theologie: innovatieve zorg

In de flebologie maakt de helende en desinfiltrerende werking van de wateren van Rochefort de behandeling mogelijk van veneuze insufficiëntie in alle stadia van de ziekte, waaronder spataderzweren, gevolgen van flebitis.

De Thermes de Rochefort was de eerste erkende instelling die vasculaire revalidatietherapie in het zwembad verleende, waarvan het doel het werk is van de veneuze pomp van het kuitbeen en de buik, die de diafragmatische ademhaling stimuleert.

We hebben een unieke en speelse wandelgang samengesteld uit 5 therapeutische workshops (voetboogmassage, lopen op kiezels, dorsiflexie en koud bad bij 18 ° C.

Dermatologie in Rochefort

De drie oorspronkelijke kenmerken van de wateren van Rochefort: neutrale Ph, isotoniciteit met betrekking tot bloedserum en bacteriologische zuiverheid, spelen een zeer belangrijke rol in het allergische terrein van de eczemateuze.
Het klinische effect van het thermale water van Rochefort berust op: een sedatieve werking. Een zuiver dermatologische werking die lekkende letsels, antiseptisch effect, decongestivum en disinfiltratie van laesies verdrijft.
De behandeling van het eczeem van de baby vanaf de jongste leeftijd (vanaf 3 maanden) is een van de specifieke kenmerken van de spa van Rochefort

De meest voorkomende pathologieën die in Rochefort worden behandeld, zijn:

  • Infant eczeem
  • eczeem
  • psoriasis
  • Verstrengelde allergieën

pruritus


Orale slijmvliesaandoeningen


Naast de reumatologie - flebologie - richtlijnen voor dermatologie, bieden we zorg aan patiënten met gingivitis, parodontitis, oraal-linguale keratose.